Komlói Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény, Óvoda, Általános Iskola, Fejlesztő Nevelést-Oktatást Végző Iskola, Készségfejlesztő Iskola, Szakiskola és Kollégium
  7300 Komló, Tompa M. utca 14.
  +36 (72) 481-217
  igazgato@komloiegymi.hu  • küldetésünk
  • udvar
  • kollégium

Komlói Egymi Gyógypedagógiai Utazó Hálózat elérhetősége

Elérhetőségek:

Komlói EGYMI, Óvoda, Általános Iskola, Szakiskola és Kollégium

7300 Komló Tompa M. u. 14.

Tel.: 72/783 779

E-mail cím: egymi.utazo"kukac"komloiegymi.hu

Eseménynaptár
Aktualitások
Sikeres szakvizsga
2021. június 16-án a szakiskola végzős, 10. osztályos tanulói sikeres vizsgát tettek a vizsgabizottság előtt: élelmiszer-, vegyi áru eladó részszakképesítést szereztek. Gratulálunk nekik!
Ügyeleti napok a nyári szünidőben
Intézményünk a nyári szünidő alatt az alábbi időpontokban tart nyitva, 8-12 óráig: 2021.06.30    2021.07.14 2021.07.28 2021.08.11 Ettől eltérően, előre egyeztetett időpontban lehet az intézményben ügyintézni. Bejelentkezés: Tel: 72/481-217 (titkárság) vagy a titkarsag@komloiegymi.hu e-mail címen. 
Ballagás
A mai napon nem csak a tanév utolsó napja volt, hanem elballagtak nyolcadikosaink és szakiskolásaink is.  Kívánjuk, hogy élet minden területén állják meg helyüket és legalább olyan kitartással és szorgalommal  oldják meg az eljövendő feladatokat, ahogyan itt tették. (Fotók a ballagásról a galériában megtekinthetők.)    
Szakiskolai Beiratkozás
Kedves Szülők, Gondviselők! Szakiskolai beiratkozás 2021. június 22-én, 8:00-16:00 óráig lesz. A beiratkozához szükséges a Baranya Megyei Szakértői Bizottság (Pécs, Egyetem u. 2., Tel: 72/226-396) intézménykijelölő határozata. Amennyiben kérdésük van, segítségre van szükség kérjük vegyék fel a kapcsolatot az iskolával. A szakiskolában a 2021/2022 tanévben az alábbi képzésekre lehet jelentkezni: - Élelmiszer eladó - Bolti előkészítő -Falusi vendéglátó - Szakácssegéd Képzések időtartama: 1+2 év Kollégiumi elhelyezés biztosított Gyakorlati képzés külső munkahelyen, munkaszerződéssel.
Bérletek vásárlása
A jelenléti oktatás várhatóan 2021. április 19-én indulhat újra. A Pécsi Tankerületi Központtól kapott tájékoztatás alapján a havi bérletek megvásárlása az alábbiak szerint történhet: A bérletek érvényessége: 30 napos: a bérleten feltüntetett nap 0 órától a követő hónap ugyanazon napját megelőző napján 24 óráig 2 félhavi: tárgy hónap 19. napján 0 órától következő hónap 5. napján 24 óráig
Tájékoztatás a 2021/2022 tanévre történő beiratkozásról
Kedves Szülők, Gondviselők! Intézményünbe történő beiratkozás ugyan folyamatos, de a hivatalos beiratkozás ideje  2021. április 15. (csötörtök) és 16. (péntek) 8.00-16.00 óráig. Ebben az évben lehetőség van személyes jelenlét nélküli beirtakozásra, melyről a tájékoztató levelet az alábbi linkre kattintva érhetik el. Tájékoztató levél beiratkozásról Amennyiben személyesen szeretnének beiratkozni, akkor kérjük, hogy lenti számon szíveskedjenek időpontot egyeztetni, a zsúfoltság elkerülése érdekében. A beiratkozáskor kérjük viseljenek orrot-szájat takaró maszkot. Az intézménybe történő belépéskor kérjük a járványügyi szabályok betartását. Időpont egyeztetés vagy kérdés esetén hívja a  72/481-217 telefonszámot.  
Tavaszi Szünet
Kedves Szülők, Tanulók! A tavaszi szünet 2021.04.01-2021.04.06-ig tart.  A szünet előtti utolsó tanítási nap: 2021.03.31. szerda. A szünet utáni első tantási nap: 2021.04.07. szerda. Arról még nincs információnk, hogy az oktatás digitális vagy jelenléti oktatás formájában valósul-e meg. Kérjük várják az osztályfőnökök tájékoztatását ez ügyben. Mindenkinek jó pihenést kívánunk!
Hit és erkölcstan oktatás 2021/2022 tanév
Kedves Szülők, Gondviselők! Sajnos a járványügyi helyzet miatt nem tudjuk megszervezni a személyes találkozást az iskolában oktató egyházak képviselőivel. Az egyházak tájékoztatóját azonban az alábbi linkeken el tudják olvasni. Amennyiben változtatni szeretnének az eddig megjelölt egyházak között vagy mást választanának, akkor azt 2021.06.15-ig megtehetik. Római Katolikus Egyház:   https://pecsiegyhazmegye.hu/hirarchivum/4263-varjuk-a-gyermekek-jelentkezeset-hit-es-erkolcstan-orara Hit Gyülekezete:  http://www.hiteserkolcstan.hu/ Iskolánkban a Református Egyház is végez hitoktatást.      
Intézményi felügyelet biztosítása
Az intézményi felügyelettel kapcsolatosan az alábbi tájékoztatást adjuk:  (Kérjük, kattintson a linkre!) Szülői Felügyelet    
Fontos értesítés!
Tisztelt Szülők/Gondviselők! A most kézhezkapott EMMI rendelet 6./ pontja szerint "Gyermekfelügyelet az intézményekben nem kerül megszervezésre". Ez azt jelenti, hogy nem jöhet be tanuló az intézménybe.  Kérjük szíves megértésüket.
TÁJÉKOZTATÁS!
Tisztelt Szülők, Gondviselők! Kérjük,hogy az alábbi linkre kattintva szíveskedjenek a tájékoztatót elolvasni. Tájékoztató    
Farsang
A 2020-2021-es tanévben sem maradt el a farsang. Az osztályok a járványra való tekintettel osztályszinten búcsúztatták a telet. Mozgó dátumú ünnep lévén, idén február 17-én ért véget a mulatság. A tanulók így is nagyon jól érezték magukat. (További képek a Galériában)
Szépíró verseny
Decemberben rendeztük meg intézményünkben a már hagyománnyá vált szépíró versenyt. Rekord számú tanuló, összesen 47 versenyző jelentkezett, hogy megmutassa, milyen pontosan, szépen, hibátlanul képes lemásolni a kiválasztott verset. Igényes, precíz munkák születtek. Minden résztvevő kisebb ajándékban részesült. Az eredményhirdetéskor a következő tanulók kaptak jutalomkönyvet és intézményvezetői dicséretet: Alsósok: Benkő Cintia 4. osztály Orsós Dániel 3. osztály Bogdán Ramóna 3. osztály Felső tagozat: Kovács Norbert 8.a Radics Tamás 8. b Sárközi Olivér 5/A Szakiskola: Orsós Vivien 9. osztály Orsós Dzsenifer 9/e. osztály Nagy Cintia 9/e. osztály Különdíj: Nagy Balázs 11. csoport
Téli szünet
A téli szünet előtti utolsó tanítási nap: 2020. december 18. (péntek) Kérjük, a hazautazó kollégista tanulóinkért legkésőbb 12:30 óráig érkezzenek ide! A téli szünet utáni első tanítási nap: 2021. január 4. (hétfő) Minden tanulónknak és családjuknak Békés Karácsonyi Ünnepeket és Boldog Új Évet Kívánunk!
Mikulás
A járványügyi előírásokat betartva idén a Mikulás csak ablakon keresztül látogatta meg a gyerekeket. Jelezve, hogy a csomagok az osztályok elé megérkeztek. A gyermekek, tanulók lelkesen várták, minden osztályból integettek a Mikulásnak! Reméljük, jövőre már bejöhet a termekbe is.
Tájékoztató a vírussal szembeni védekezésről
  A jelenlegi járványügyi készenlét idején az iskola-egészségügyi ellátásról szóló 26/1997. (IX. 3.) NM rendelet 3. számú melléklete szerint köteles mind az iskola, mind a szülő eljárni.   Az intézményt kizárólag egészséges, tüneteket nem mutató gyermek, tanuló látogathatja! Amennyiben gyermeke lázas, köhög, egyéb tüneteket mutat, nem léphet be az intézménybe!   Fertőzés gyanúja esetén az iskolának kötelessége a szülőt értesíteni.   Amennyiben a gyermeknél, tanulónál tüneteket észlelünk, a szülőnek kötelessége orvosi vizsgálatról gondoskodni!   Beteg gyermek, tanuló az iskolában nem tartózkodhat a vírus továbbterjedésének megakadályozása érdekében!   A gyermek, tanuló az iskolába kizárólag orvosi igazolással térhet vissza, szülői igazolást nem fogadunk el!     BELÉPÉS AZ INTÉZMÉNYBE:   A szülők az orrot és szájat takaró maszkban, a legszükségesebb esetben léphetnek be az intézménybe! A bejáratnál elhelyezett kézfertőtlenítő használata kötelező!  
Tanévnyitó
Kedves Szülők, Kedves Tanulók! A járványügyi adatok nyomon követése alapján látható, hogy Magyarország jelenleg biztonságos, ezért szeptember elsején a tanév hagyományosan kezdődik. Tanévnyitónk 2020. szeptember 1-jén, reggel 8 órakor kezdődik. Érkezés az iskolába 7:45-re ünneplő ruhában. Kollégisták érkezése reggel 7 órától lehetséges.  Kérjük a szülőket, hogy a megújított rendszeres gyermekvédelmi határozatokat szíveskedjenek behozni a titkárságra. 
Iskolai étkeztetés
Tisztelt Szülők, Gondviselők! Szeptemberi iskolai étkezéshez az étkezési díjak befizetési napja 2020.08.24-e. Megkérünk minden Rendszeres Gyermekvédelmi Támogatással rendelkezőt, hogy az érvényes határozatokat behozni szíveskedjenek. Lejárt érvényességű határozatot nem áll módunkban elfogadni. 
Beiratkozás
A kialakult vírushelyzet miatt Intézményünkbe a 2020-2021-es tanévre a beiratkozás 2020. június 22-én és 23-án 08:00-14:00 óráig l esz. A beiratkozáshoz szükséges dokumentumok: - a Baranya Megyei Szakértői Bizottság által kiállított "Intézménykijelölő Határozat", - személyi igazolvány, lakcímkártya, adókártya, TAJ kártya, - bizonyítvány, - diákigazolvány igényléséhez az okmányiroda által kiállított NEK adatlap, - rendszeres gyermekvédelmi kedvezmény igazolása (amennyiben van),
Adatkezelési tájékoztató
Beiratkozás a 2020/2021-es tanévre
Iskolai beiratkozás a 2020/2021-es tanévre A körzettel nem rendelkező általános iskola az oda jelentkezők részére a beiratkozást 2020. április 6-április 24. között tartja. A jelenlegi járványügyi helyzetre tekintettel a beiratkozáshoz nem szükséges a személyes megjelenés. Kérjük a szülőket, gondviselőket, gyámokat, hogy a Baranya Megyei Szakértői Bizottság (Pécs, Egyetem u. 2., Tel: 72/226-396) intézménykijelölő határozatát (ez minden tanulónak kötelező a beiratkozáshoz) szíveskedjenek lefényképezni vagy szkennelni és azt elektronikusan a titkarsag@komloiegymi.hu e-mail címre megküldeni. Amennyiben ez nem megoldható, akkor a határozatot kérjük postai úton az iskola címére megküldeni (Komlói EGYMI - 7300 Komló, Tompa M. u. 14.) Az e-mailben/ levélben kérjük feltüntetni: a tanuló nevét, születési adatait, anyja nevét, lakcímét, oktatási azonosítóját, szülő/gondviselő elérhetőségét (telefonszám) szülő/gondviselő e-mail címét Köszönjük együttműködésüket! Pappné Csutorás Zsuzsanna intézményvezető    
Koronavírus - tájékoztatás
XX. Medves Kupa - Diáksport találkozó
Idén februárban rendezték meg a XX. Medves Kupa Nemzetközi Téli Ifjúsági és Diáksport Találkozót, mely eseményen iskolánk is részt vett. Hat tanuló, három napon keresztül mutathatta meg tudását labdarúgásban, váltófutásban, dartsban, ergométeres evezésben és rönkfutásban. A harmadik nap végeztével iskolánk harmadik helyezést szerezte meg darts versenyszámban, mely az előkelő helyezés mellett ajándékjutalommal is járt. Gyalogtúra alkalmával sok érdekességet láthattak a gyerekek, valamint a Somoskői várba is felmászhattak. Egy biztos, hogy a gyerekeknek életre szóló élményt jelentett ez a három nap. Csapat tagjai: Bősz Dávid, Buzás András, Radics Tamás, Mészáros Olivér, Orsós Zoltán, Zsemle Adrián (További képek a galériában)
Madáretetés
A téli időszak egyik fontos feladata az állatokról való gondoskodás. Már az óvodásoknál is fontos, hogy ismereteket szerezzenek az állatok gondozásával, védelmével kapcsolatban, érezzék át az ember felelősségét ezzel kapcsolatban. Ezért madáretetőt készítettünk, melyet elhelyeztünk az udvaron és megtöltöttünk magokkal. Felkerestünk az udvaron már korábban kirakott etetőket és oda is raktunk eledelt a madaraknak. Reméljük lelkesen látogatják majd őket!
LEP - Komlói Színházban
Iskolánk 7. osztályos és 7. csoportos tanulóinak lehetősége volt a Komlói Színház- és Hangversenyteremben a Lázár Ervin Program keretében részt venni egy tartalmas, érdekes előadáson, mely a magyarságtudatot, a hazaszeretet erősítette a felnövekvő serdülők lelkében, gondolkodásában. A Budapesti Operaház zenészei tették hangulatossá az előadást három hegedű és egy nagybőgő kíséretével. Mindemellett kivetítővel tették szemléletesebbé és élvezetessebbé a műsort! Máskor is szívesen mennénk el ilyen színvonalas előadásra!
LEP - Egri Csillagok
A 8. évfolyamos tanulók 2020. január 24-én Budapestre utaztak. A Lázár Ervin Program keretében a Nemzeti Színházban az Egri csillagok című darabot tekintették meg. Az előadás érdekfeszítő cselekménye nagy hatással volt a gyerekekre. A prózai részeket zenés-táncos koreográfiák színesítették. A korhű tarka jelmezek sokasága még közelebb hozta egy letűnt, ám dicsőséges múlt emlékét. Élményekben bővelkedve, ismeretekben gazdagodva tértek haza.
Bűnmegelőzési témanap
Immár hagyományosan a „Bűnmegelőzési témanapunkon” Vojnics Timea a tárgyhoz kapcsolódó előadását hallgattuk meg, mely az általános biztonságról szólt. Az előadás tanulóink figyelmét felkeltette, új információkkal gyarapította ismereteiket. A téma bemutatása lekötötte, és motiválta a gyerekeket, segítségükre volt, hogy biztonságosan tudjanak viselkedni a különböző helyzetekben, felismerjék a veszélyt rejtő szituációkat. Az oktató videó a gyerekek közötti lelki, és fizikai agresszivitás témáját mutatta be annak súlyos büntetőjogi következményivel együtt.
Téli szünet
Tisztelt Szülők, Kedves Gyerekek! A téli szünet 2019.12.21-2020.01.05-ig tart. A szünet előtti utolsó tanítási nap 2019. december 20. Ezen a napon tartjuk a Karácsonyi ünnepélyünket, amely 11 órakor kezdődik. Szeretettel várjuk a szülőket, gondviselőket, hozzátartozókat is. A szünet utáni első tanítási nap 2020. január 6-a. Kollégisták érkezése reggel 7 órától. Mindenkinek Áldott Karácsonyt és Boldog Új Évet Kívánunk!
A Palánta Bábszínház Karácsonyi műsora
2019. december 16-án intézményünkben műsort adott a Palánta Bábszínház társulata. A Karácsonyi előadást kicsik és nagyok egyaránt élvezték. A tanulságos történet után közös énekléssel szórakoztatták a tanulóinkat, majd ajándék CD-t és foglalkoztató füzeteket ajándékoztak részükre. Ez úton is szeretnénk megköszönni, hogy már hosszú évek óta eljönnek hozzánk. (További képek elérhetők a Fotógalériák menüpontban.)
Mikulásra várva
December első napja izgalommal teltek az ovisok számára. Nagyon várták a Mikulást. Amellett, hogy a Mikuláshoz kapcsolódó történetekkel, szokásokkal, ismerkedtek meg, kiscsizmát és télapót festettek levelet is írtak a Mikulásnak. Természetesen mivel még nem tudnak írni kívánságaikat kép formájában fejezték ki, amit nagy odafigyeléssel színeztek ki és ragasztottak be a Mikulás puttonyába, ami ezután a levélbe került. A megcímzett borítékokkal elsétáltunk a városi könyvtár elé, ahol a gyerekek egyesével bedobták leveleiket az ott elhelyezett postaládába. Remélik, hogy a Mikulás teljesíti majd kívánságaikat. Ha már a városban jártunk, megtekintettük a Városháza előtt elhelyezett betlehemet és adventi koszorút is a gyerekek nagy - nagy örömére.
Deviancia prevenciós csoportfoglalkozások
Az EFOP 1.5.2-16-2017-0028 Humán Szolgáltatások fejlesztése a Komló Járásokban pályázat keretén belül deviancia prevenciós csoportfoglalkozásokra került sor a Komló Térségi Családsegítő és Gyermekjóléti Szolgálat szervezésében október és november hónapokban. Intézményünk 5-9. évfolyamos tanulói 3 csoportfoglalkozáson vehettek részt. A pályázat kiemelt célja a kulturális- és társadalmi tőke, továbbá az egyéni és közösségi cselekvőképesség fejlesztése volt. Ezen kívül feladatként szerepelt az is, hogy a diákok alkalmassá váljanak a környezetükben és önmagunkban rejlő erőforrások fejlesztési, fejlődési célú tudatos alkalmazására. Ehhez sok, érdekes és szórakoztató feladatot kaptak a tanulók: pl. ügyességi feladatok csoportosan hullahopp karikával, önmagukról jó és kevésbé jó tulajdonságok összegyűjtése.
Színházlátogatás - Csikk
Az intézmény tanulói ifjúsági bérlettel is látogathatnak előadásokat a Komlói Színház és Hangversenyteremben. Az idei tanévben a második előadás a CSIKK című darab volt november 14-én. A tartalom röviden: Maik fiatal kora ellenére már átlát a felnőttek hazugságain, a beilleszkedéssel problémái vannak. Az iskolában jó tanuló, átlagos gyerek. Egyszer csak megjelenik Csikk egy lopott Lada Nivával és elkezdődik a sok nevetést és izgalmat ígérő cselekmény. A darab különlegessége az, hogy a nézők a színészekkel együtt a színpadon lehettek az előadás ideje alatt. A diákoknak nagyon tetszett a darab a különleges előadásmód és a hozzájuk közel álló téma miatt is.
Könyvtárlátogatás
A 9. előkészítő osztály tanulói könyvtárhasználati foglalkozáson vettek részt a József Attila Városi Könyvtár és Muzeális Gyűjtemény szervezésében. A foglalkozás elején tájékoztatást kaptak a Gyermekkönyvtár részlegeiről és a kölcsönzési lehetőségekről. Ezután könyvtárhasználati totót töltöttek ki, majd egy nehezebb, könyv- és információkeresési feladatlapot oldottak meg. Sok új dolgot tanultak, és a foglalkozás végén még egy közös játékra is volt lehetőség.
Márton Nap
Immár hagyománnyá vált, hogy iskolánk alsó tagozatos tanulói meglátogatják és kis műsorral kedveskednek óvodásainknak. Márton nap alkalmából a 2. osztályosok osztályfőnökük, Csaba Tünde felkészítésével A libák és a róka c. mesét bábozták el. Az óvodások érdeklődéssel és örömmel fogadták a kedves kis műsort. Köszönet képpen megvendégeltük az iskolásokat és aranyos liba ujjbábokat kaptak ajándékba.
Színházlátogatás - Momo
November 4-én felsős és szakiskolás tanulóink részt vehettek a Fonti Five Táncműhely Momo című előadásán. A fiatal táncosok Michael Ende 1973-ban megjelent regényét ültették át a zene és a tánc nyelvére. A szereplők szavak nélkül, mégis érzékletesen adták elő a mindenkit meghallgató kislány és az időrabló szürke urak harcát. A tanulságot mindannyian levonhattuk: életünk csak akkor lesz szép, teljes, ha a rohanó világban időt szánunk egymásra és mindarra, ami örömet okoz.
Egyszer volt, hol nem volt...
Szeptember 30-án, Benedek Elek születésnapján ünnepeljük a népmesék napját. Ennek jegyében teltek a foglalkozások óvodánkban is. Először, mint a mesehősöknek, különböző próbákat kellett kiállniuk az óvodásoknak. Ilyen volt az óvatosság, figyelem, bátorság, ügyesség és gyorsaság próbája. Ezután felcsendült a népmesék klasszikus zenéje és megtekintettük A só c. mesét, melyet bábokkal majd jelmezbe öltözve el is játszottunk. A gyerekek nagyon élvezték.
"Mondd, szereted az állatokat?"
Október 4-e az állatok világnapja. Ezen a napon minden az állatokról szólt az óvodában. Állatok mozgásait utánoztuk, állatos mondókákat mondtunk, megtanultuk és eljátszottuk az Én elmentem a vásárba c. dalt. A legnagyobb örömöt vendégünk Vilmos okozta az ovisoknak, aki egy teknős. Megetethették, sok érdekességet tudtak meg róla és játszhattak is vele. Élmény volt mindenkinek
Kirándulás az Állatkertben
2019. szeptember 16-án Budapesten jártunk az Állatkertben. Az ÉFOÉSZ szervezésében a 28. Sérült Gyermekek Napja került megrendezésre. Rengeteg programmal, ajándékkal és látnivalóval vártak bennünket a szervezők: pl. koncertek, fogászati busz, henna és fodrász sátor. Mindenki jól érezte magát, jövőre is szívesen elmennénk
Nyári Ügyeleti Rend
Iskolánkban a nyári szünet alatt az alábbi napokon tartunk ügyeletet 9.00-12.00 óráig. 2019.06.26 2019.07.10 2019.07.24 2019.08.07 2019.08.21 Tanévnyitó ünnepélyünk 2019.09.02-án, hétfőn 8.00 órakor lesz. Megjelenés ünneplő ruhában.
Szakiskolai beiratkozás
intézményünk 2019. június 20-án 08:00-15:00-ig várja a szakiskolába beiratkozókat. Kérjük, hozza magával személyi okmányait, általános iskolai bizonyítványát, Megyei Szakértői Bizottság (Pécs, Egyetem u. 2.) által kiállított intézménykijelölő határozatot.  
Ballagás
Ballagásunk időpontja: 2019. június 14., 10 óra.
Megyei Labdarúgó Torna
Idén Pécsett került sor a labdarúgó megyei tornára a PMFC stadionban. Érdekessége a tornának, hogy idén először iskolánk két csapatot is indított, köszönhetően annak, hogy lány csapat is nevezhetett a tornára. A fiú csapatot tíz tanuló képviselte, többségük most először. A csoportmérkőzéseken jól szerepelve, köszönhetően az összeszedett, fegyelmezett játéknak a döntőig meneteltek. A torna döntőjében vezetett ugyan csapatunk, de a zord időjárásnak és fáradságnak köszönhetően fordítani tudott az ellenfél. Ennek köszönhetően a II. helyezéssel kellett megelégedni a fiúknak. Iskolánk lány tanulói Újvári Nikoletta, Ferencz Viktória, Orsós Dzsenifer, Orsós Melinda, Nagy Cintia, Buzás Katalin, Buzás Fruzsina alkották. Sajnos több lány csapat nem tudott megjelenni az adott eseményen, de így is tudtak játszani mérkőzéseket diákjaink. Csapatunk lelkesedésének és támadó szellemének köszönhetően gólt is szerzett! Az időjárás viszontagságait leküzdve, valamint az alacsony csapatlétszámnak köszönhetően a II. helyezést szerezték meg tanulóink.
Sétáló Ki Mit Tud
Sétáló Ki Mit Tud Április 26-án a hetedik és nyolcadik osztályosok a Családsegítő Szolgálat szervezésében Sétáló Ki Mit Tud vetélkedőn vettek részt. A versenyt minden évben az általános iskolák hetedik, nyolcadik osztályosainak szervezik, nagy örömmel töltött el bennünket, hogy minket is meghívtak erre e vetélkedőre. Az egyes állomásokon Mátyás király uralkodásával kapcsolatos kérdések voltak, illetve a Mentőállomáson és a Tűzoltóságon gyakorlati feladatot kellett megoldanunk. A feladatok nagyon ötletesek voltak, örömmel vettünk részt megoldásukban. A versenyen az általános iskolások erős mezőnyében az előkelő negyedik helyet sikerült megszereznünk, amire nagyon büszkék vagyunk.
A Föld napja
Április utolsó hetében a DÖK szervezésében ismét megrendezésre került a Föld napi vetélkedő. Sajnos az időjárás miatt idén nem tudtunk kimenni az Arborétumba, de az iskolán belül is jól érezték magukat kicsik és nagyok egyaránt. Különböző helyszíneken gyűjthettek "tallérokat" a tanulók, amiket apró tárgyakra, cukorkákra válthattak be. Nagy sikere volt a kötélhúzásnak, célba dobásnak, és a barkácsműhelynek egyaránt. Jövőre reméljük kint a szabadban tudjuk tölteni az egész délelőttöt.
Vers mindenkinek - témanap
Április 15-én témanap keretében foglalkoztunk a versekkel, költőkkel. A tanórákon a gyerekek felidézték, miért április 11-én ünnepeljük a költészet napját. Rímkereső játékot játszottak, képverseket készítettek, megzenésített verseket hallgattak, és maguk is megpróbálkoztak a versírással. A legnagyobb sikere a közösen készített versillusztrációknak volt. Óráról-órára egyre több rajz díszítette Nagy Bandó András, Csukás István és Bartos Erika egy-egy kihelyezett versét. A témanap lezárásaként versmondóversenyt rendeztünk, ahol a tanulók kortárs költők verseit szavalták el. Az alsó tagozatosok közül Halász Máté 4. osztályos tanuló lett az első, aki Szalai Borbála egyik kedves versét, a Csacsi t szavalta el, míg a felsősök közül Orsós Szilárd bizonyult a legjobbnak Lackfi János Simon és a bennszülöttek című versével.
Rendkívüli felvételi eljárás
Iskolánk rendkívüli felvételi eljárást indít az alábbi tagozatokon. Kérjük kattintson a címre.  
Komplex Tanulmányi Verseny - Mohács
XLIV. Országos Komplex Tanulmányi Verseny megyei fordulója 2019. április 10-én Mohácson került megrendezésre a XLIV. Országos Komplex Tanulmányi Verseny megyei fordulója. Csapatunk IV. helyezést ért el. Csapattagok: Bősz Dávid, Orsós Emese, Óvári Tamás, és Kántor Tamás. Az egyéni versenyben a 6. osztályosok közül III. helyezett lett Kántort Tamás, a 7. osztályos tanulók közül szintén III. helyezett lett Óvári Tamás.
Színházlátogatás
2019. április 8-án iskolánk néhány tanulója színházi előadáson vehetett részt, ahol a Csibész Csabi koncertmesét tekinthették meg. Az élőzenés, interaktív előadásban a vállalkozó szellemű gyerekek is színpadra állhattak, és saját maguk próbálhattak ki különböző élethelyzeteket.
Tavaszi szünet
Iskolánkban a tavaszi szünet 2019. április 18 - április 23-ig tart. Szünet előtti utolsó tanítási nap április 17. szerda. Kérjük, hogy a kollégista gyerekekért időben érkezzenek. Szünet utáni első tanítási nap április 24. 
Beiratkozás a 2019/2020 tanévre
Értesítjük az érintett szülőket, hogy a 2019/2020. tanévre történő általános iskolai beíratásra az alábbi időpontokban kerül sor: 2019. április 11. (csütörtök) 8.00 órától 16.30 óráig és 2019. április 12. (péntek) 8.00 órától 14.00 óráig Tanköteles, azaz 2013. augusztus 31-ig született gyermekét a szülő köteles a lakóhelye, ennek hiányában tartózkodási helye szerinti illetékes vagy a választott iskola első évfolyamára beíratni. Az első évfolyamra történő beíratáskor: a gyermek személyazonosítására alkalmas személyi igazolványt, a gyermek nevére kiállított lakcímet igazoló hatósági igazolványt (lakcímkártyát), a gyermek születési anyakönyvi kivonatát kell bemutatni.   A beiratkozáshoz szükséges a Baranya Megyei Szakértői Bizottság (Pécs, Egyetem u. 2.) által kiállított szakvélemény illetve intézménykijelölő határozat amennyiben ez rendelkezésre áll.  
Felvételi jegyzék közzététele
72397897417 72517864922 71763611126 71646874256 72302178759 72366374993
Csatlakoztunk a TESzedd! programhoz
Iskolánk csatlakozott az országos TeSzedd!-Önkéntesen a tiszta Magyarországért! mozgalomhoz. Ennek keretében a tanulók az iskola környékén található utcákban, füves területeken gyűjtötték össze az eldobált szemetet. A munka elvégzése után büszkén számoltak be arról, hogy milyen sok zsák szemetet gyűjtöttek össze. 
Március 15-i ünnepély
Az idén is megemlékeztünk a március 15-i eseményekről. Az intézmény általános iskolai és szakiskolai tanulói közül sokan készültek és vettek részt az ünnepélyes műsor lebonyolításában. A megemlékezést különlegessé tette a Cserebogár szakkör tagjainak tánca.
Pénz7 - Pénzügyi és vállalkozói témahét
2019. február 25- március 1. között iskolánk felső tagozata és a szakiskola részt vett egy projekthét keretében megrendezett eseményen. A témahét célja a pénzügyi kultúra játékos, élményalapú fejlesztése volt. A program rendhagyó tanóráin, az élményalapú ismeretszerzés keretében a családi gazdálkodás tudatosítása, a családi és saját pénzügyek iránti felelősség kialakítása valósult meg. A családi költségvetés témakörben változatos feladatokon keresztül a család legfontosabb bevételeivel, kiadásaival, a költségvetési egyensúly szerepének fontosságával ismerkedtek meg a tanulók. A korszerű pénzhasználaton keresztül a készpénz, a bankszámla, a bankkártya fogalmáról kaptak információt. A pénzkezelési tevékenységekhez való pozitív hozzáállás erősítése valósult meg interaktív feladatok segítségével. A megtakarítás és hitelfelvétel mérlegelése a tanulók gondolkodási, döntési és vitakészségét fejlesztette. Tapasztalat: jó hangulatú, érdekes, figyelemfelkeltő, a megszokottól eltérő tanóráknak sikerült felhívni a tanulók figyelmét arra, hogy mennyire fontos a pénzügyek okos és tudatos nyomon követése és tervezése
Vidáman a komolyzenéről
Március 8-án szakiskolás tanulóink ismét a Pécsi Tudományegyetem Művészeti Karának Zeneművészeti Intézete által szervezett komolyzenei programon vettek részt. Ezúttal Farkas István Liszt-díjas harsonaművész mutatta be a szimfonikus zenekar rézfúvós hangszereit, amelyeket a Pécsi Harsonaegyüttes tagjai szólaltattak meg. A műsort Holics László zongoraművész vezette. Az egy órás program során a közönség megismerkedhetett a rézfúvós hangszerek történetével, eredeti és későbbi zenekari szerepükkel, klasszikus és modern zenekari műveken keresztül.
Parasport nap - vendégségben
2019.02.22-én, a Parasport napján 7-12. csoportos tanulóink a pécsi Kovács Béla Általános Iskola 5. b osztályának meghívására barátságos zsinórlabda mérkőzésen vettek részt. A vidám bemutatkozást követően vendégül láttak bennünket egy közös tízórain. Ezt követően nagyon jó hangulatú meccset játszottak a gyerekek. A többségi általános iskola tanulói közvetlen tapasztalatot szerezhettek arról, hogy egy bármilyen sérüléssel élő tanuló is hasonló teljesítményekre képes – a maga korlátai között -, mint ép társaik. Elköszönéskor meghatódva vettek tőlünk búcsút. Bízunk benne, hogy lesz még lehetőségünk a találkozásra!
Parasport nap
Február 22-én iskolánk csatlakozott a FODISZ felhívásához és iskolánkban első ízben került sor a parasportolók megünneplésére, róluk való megemlékezésre. A projekt során tanulóinkat próbáltuk érzékenyíteni a testi hiányosságokkal sportolók megértésére és megbecsülésére. A nap során igyekeztünk minél több parasportággal megismertetni a fiatalokat. A csodafedezet c. film közös megtekintése után, ülőröplabda, floorball, boccia, vakfutás, ülő asztalitenisz, para-fekvenyomás, szájjalrajzolás volt műsoron.  
Szülői Értekezlet
Szülői értekezletet tartunk 2019. február 13-án (szerdán) 15 órakor. Minden szülő megjelenésére számítunk.
Farsang
Iskolai farsangunkat 2019. február 14-én tartjuk, 14-18 óráig. Szeretettel várunk minden érdeklődőt büfével, tombolával, jó zenével.
A mozgás öröme
Tovább bővült az intézmény ugróiskolai repertoárja. Február 7-től nemcsak az udvaron, hanem az épületen belül is mozoghatnak a tanulók a tanórák közti szünetekben. Erre 3 új, játékos feladat ad lehetőséget a folyosókon
Bűnmegelőzési témanap
Immár hagyományosan a „Bűnmegelőzési témanapunkon” Vojnics Timea a tárgyhoz kapcsolódó előadását hallgattuk meg, mely az általános biztonságról szólt. Az előadás tanulóink figyelmét felkeltette, új információkkal gyarapította ismereteiket. A téma bemutatása lekötötte, és motiválta a gyerekeket, segítségükre volt, hogy biztonságosan tudjanak viselkedni a különböző helyzetekben, felismerjék a veszélyt rejtő szituációkat. Az oktató videók segítettek az ismeretek feldolgozásában, és erősítették a bevésődést. A pozitív tapasztalatok alapján szeretnénk a jövőben is lehetőség szerint igénybe venni szakmai segítségét.
Karácsonyi ünnepély
Az utolsó tanítási napon hagyománnyá vált karácsonyi ünnepség az idén sem maradt el. Szinte minden tanuló készült, szerepelt az ünnepségen: volt táncos bemutató, ének és vers. Az ünnepség végén Pappné Csutorás Zsuzsanna intézményvezető kedveskedett a diákoknak ajándékokkal: szaloncukor, társas- és építőjátékok. Végül mindenkinek békés ünnepeket és jó pihenést kívánt a téli szünetre.
Megyei Zsinórlabda Bajnokság
Iskolánkból 3 csapat (23 tanuló) utazhatott Pécsre a Megyei Zsinórlabda Bajnokságra. 3 korcsoportban és 2 kategóriában zajlottak a mérkőzések. Az iskola csoportos tanulói 2. helyen végeztek. Ezzel az eredménnyel jogot szereztek arra, hogy az országos döntőre utazzanak. TANAK-os kategóriában két korcsoportban versenyezhettek tanulóink. Mindkét korcsoportban győzelmet és az országos döntőn való szereplés jogát ünnepelhettünk. Gratulálunk a versenyzőknek! (További képek a Galériában.)
Ajándékok a Vöröskereszttől
A Magyar Vöröskereszt ajándékokat hozott az óvodásaink részére, így kívántak Boldog Karácsonyt! Ez úton is köszönjük a meglepetéseket.
TEREMATLÉTIKA ORSZÁGOS BAJNOKSÁG, BUDAPEST
2018 december 6-án Baranya megye I. és II. korcsoportos fiú-lány megyei győztesei és második helyezettjei vehettek részt az országos bajnokságon, Budapesten. A verseny a Soroksári Sportcsarnokban került lebonyolításra. A következő eredmények születtek: a lány I. korcsoportban Benkő Cintia a négy versenyszám (30 m-es futás, helyből távolugrás, medicinlabda dobás, kislabda hajítás) pontszámai alapján a 22. helyet szerezte meg összetettben. A fiúk I. korcsoportos versenyében Mészáros Szilveszter az összetett verseny 2. helyezettje lett. A lányok II. korcsoportjában Zsellér Melissza az 5. helyet szerezte meg. A fiúk II. korcsoportos versenyében Radics Tamás ezüstérmes lett. A 4x200 m-es váltófutásban a Humeny Georgina, Mészáros Szilveszter, Zsellér Melissza és Radics Tamás kvartett a pontszerző, 6. helyen végzett. A megszerzett pontok alapján Baranya megye csapata nyerte meg az összetett csapatversenyt .
Mikulás járt az iskolában
December 6-án délelőtt minden osztályba ellátogatott a Mikulás. Senki sem ment haza üres kézzel: volt, aki szép csomagot kapott, volt, aki kapott a csomagjához egy virgácsot is és volt, aki egy nagy Télapó csoki tulajdonosa lett. A picikhez felkészülten érkezett a Télapó. Nehéz dolga volt: dicséretet és elmarasztalást is osztott és megígértette a gyerekekkel, hogy javítani fognak a viselkedésükön és jobban fognak tanulni. Mindenki nagyon örült a Mikulásnak, volt, aki sírva fakadt örömében és olyan is, aki nagyon megszeppent.
Méregtelenítsünk! - Hulladékcsökkentési Hét
Az NHKV Zrt. az Európai Hulladékcsökkentési Hét keretében szemléletformálási programot indított 2018. november 17-25. között. Méregtelenítsünk! címmel tettek közzé egy felhívást. A programhoz intézményünk is csatlakozott. A cél a veszélyes hulladékok bemutatása és rendeltetésszerű elkülönítése volt. Sokféle érdekes feladatot kaptak a tanulók: veszélyességi osztályok csoportosítása, rejtvény a veszélyes hulladékokról, ökocímkék és jelölésük, szelektív hulladékgyűjtés. Az osztályok memóriakártyát és plakátot készítettek. Ez utóbbira az órai munkákat ragasztották fel és veszélyes hulladékok rajzolásával egészítették ki az ábrát. Reméljük sikerült felhívni a figyelmet arra, hogy nagyon vigyázzunk Földünkre, ne dobjuk ki a káros anyagokat, gyűjtsük őket szelektíven!
Vidáman a „komolyzenéről”
November 16-án szakiskolás tanulóink részt vettek a Pécsi Tudományegyetem Művészeti Karának Zeneművészeti Intézete által szervezett klarinét-hangversenyen. A műsorban Arnóth Zoltán Bartók Béla-díjas klarinétművész és tanítványai adtak elő ragtime-darabokat. A zeneszámok között érdekes előadások hangzottak el a 20. század eleji amerikai zene európai gyökereiről, a ragtime kialakulásáról és későbbi fejlődéséről.
Mesedélután
2018. november 21-én iskolánkban első alkalommal rendeztünk egy új vetélkedőt, melynek a Mesedélután elnevezést adtuk. Az osztályok 3-5 fős csapatokkal nevezhettek a versenyre. A gyerekeknek menetlevelet kellett készíteniük az állomások feltüntetésével, ezeken a menetleveleken történt az egyes állomásokon szerzett pontok rögzítése. A menetlevelek elkészítésénél törekedni kellett valamely feldolgozott mesét ábrázoló illusztráció készítésére. A mesedélutánon olyan klasszikus mesék szerepeltek, mint a Piroska és a farkas, Hamupipőke, Csipkerózsika, Hófehérke és a hét törpe stb. Elsőként a gyerekeknek egy általuk választott meséből kellett előadniuk egy pár perces, rövid jelenetet, melyet egy zsűri értékelt majd az osztályok az egyes állomásokon válaszoltak a mesékkel kapcsolatos kérdésekre. Jó hangulatú, vidám délutánt töltöttünk el együtt, reméljük, jövőre is megismételhetjük!  (További képek a Galériában.)
Ezsébet nap az iskolában
Árpád-házi szent Erzsébet életéről kaptak ismereteket az értelmileg akadályozott tanulók csoportjai 2018.11.19.-én. Az Európában is ismert magyar királylány élete például szolgál valamennyiünknek. A témanap mottója: „Merjünk jót tenni!”, ahogy szent Erzsébet is bátran tette az őt meg nem értő környezetében. Egy interaktív életrajz után a gyerekek 3 állomáson kézműves foglalkozásokon vettek részt: kosárka, rózsa és kenyér készítése volt a feladat. Az elkészült finomsággal megkínálhatták iskolatársaikat. (További fotók a galériában.)
Előadás a bűnmegelőzésről
2018 november 6-án ellátogatott iskolánkba Vojnics Tímea a komlói rendőrkapitányság rendőr őrnagya. Az internet veszélyeiről beszélt, elsősorban a Facebook-profil készítéséről és a regisztráció korhatáráról. Egy filmet is bemutatott, amiben egy lány történetét láttuk, akinek a barátjának küldött képei felkerültek az internetre és emiatt kellemetlen helyzetbe került az egész iskola és a barátai előtt. Mindenki megtudhatta, hogy ha bármit feltesz az internetre magáról, az örökké ott marad a „felhő”-ben. Ezért óvatosan használjuk ki az internet adta lehetőségeket!
Kollégiumi Márton-nap
Kollégiumunk idén is megrendezte Márton-napi megemlékezését. Az elmúlt évekhez hasonlóan akadályversenyt rendeztünk kollégistáinknak. A verseny után libazsíros kenyeret és sütit ettünk. A nap zárásaként a Micimackó és a Fiú1. csoport lampionos felvonulással tisztelgett Szt. Márton emléke előtt. Mind a Márton-nap előkészítését mind a lebonyolítását a kollégák közötti együtt dolgozás, összhang jellemezte. Ennek köszönhetően a Márton-nap jól sikerült, a gyerekek jól érezték magukat. Ez úton is szeretnék köszönetet mondani mindenkinek, aki munkájával elősegítette a Márton-nap sikerét.
Közös Halloween
Halloween témanap az óvodában Közös programként került megrendezésre az óvodások és a 6.a tanulói között a Halloween. A gyerekek párokban dolgoztak (egy óvodás és egy iskolás). Kézműves foglalkozás keretén belül Halloween-i képet és denevért készítettek együtt. E mellett különböző játékokat próbálhattak ki a gyerekek (dominó, bingó, memória játék, pók a hálóba, stb.). A közös programot megvendégelés zárta.
Környezetszépítő nap
Második éve szervezzük októberben tanulóink számára témanap keretében. Célunk a környezettudatos magatartás, igényesség kialakítása. Közösen végzett munkával szeretnénk rámutatni, hogy a tiszta, rendezett környezetünkért tennünk kell. Tanulóink képességeiknek megfelelően levelet söpörtek és elhordták a komposztáló helyre, mások virágmagokat gyűjtöttek, árvácskát és virághagymákat ültettek. A gyerekek láthatták a közösen végzett munka eredményét, a rendezett kertet és udvart. (További képek a galériában.)
1956. Október 23-ára emlékeztünk
2018. október 18-án iskolánk tanulói és dolgozói ünnepi műsor keretében megemlékeztek az 1956-os eseményekről. A 6-7.osztályos tanulók által előadott műsorban verses, zenés összeállítás során mutatták be a forradalmi eseményeket.
A kézmosás világnapja
Az óvodások és a csoportosok 2018.10.15-én a Kézmosás Világnapját ünnepelték. Beszélgettünk a kézmosás fontosságáról, a szennyeződés forrásairól. Megtanultuk és gyakoroltuk a helyes kézmosást. Vidáman énekeltünk és táncoltunk a tisztálkodásról szóló dalokra. Most már mindannyian tudjuk, hogy alapos kézmosással a legtöbb betegség megelőzhető! A program zárásaként baci-rajzoló versenyt rendeztünk.
Interaktív óra a múzeumban
Múzeumi látogatás. Október 4-én az állatok világnapja alkalmából a 2.-3.-5.-6. csoport interaktív órán vett részt a városi múzeumban. Henn Tamás muzeológus kalauzolásával megismerkedtünk a különböző állatokkal, és élőhelyeikkel. Az óra során összekapcsoltuk a mesevilág állatait a valódi megfelelőikkel. A kiállított koponyákon megtapinthattuk a különböző állatok fogazatát, érezhettük a különbségeket a ragadozók, és a növényevők fogai között.Végül játékos vetélkedő keretében állatokat kellett felismernünk a szemeik alapján. Ezután kézműves foglalkozás következett. Kaméleont festettünk amint váltogatja színeit. Nagyon jól éreztük magunkat, hasznos ismeretekkel bővült tudásunk. Szívesen visszajövünk jövőre is.
Tanáraink Elismerése - FOBMSZ
Kollégáink jutalmazása a FOBMSZ jubileumán A Fogyatékkal élők Baranya Megyei Sportszövetsége az idén ünnepelte fennállásának 10. évfordulóját. Az eseményre 2018. szeptember 19-én délelőtt került sor Pécsett, a Ledina étteremben amelyre meghívást kapott az intézményvezető és két kolléga. Az ülésen felelevenítette Bognár Miklós a FOBMSZ elnöke az elmúlt 10 év munkájának, sikereinek legfontosabb állomásait fényképekkel való színesítéssel. Ezután Faludi László főtitkárral együtt okleveleket és ajándék tárgyakat adtak át, közöttük dicsérő oklevelet kapott Pappné Csutorás Zsuzsanna intézményvezető, az iskolai sport kiemelkedő támogatásáért. Kerekes Sándor testnevelő tanár a versenyek szervezéséért, az eredményes szereplésre való felkészítésért, Gyertyános László pedig az erőemelő sportág népszerűsítéséért, a tanulók felkészítéséért kapott egy-egy szép ajándékplakettet. Gratulálunk nekik.
Vöröskereszt Bázisóvoda - ajándékot kaptunk
A Bázisóvoda program keretein belül meglátogatott minket a Vöröskereszt képviselője, aki új játékokat hozott a gyermekeknek. Kaptunk továbbá füzeteket, írószereket, amelyeket az óvodai foglalkozások keretein belül tudunk használni. Köszönjük szépen. Idei első programunk a Szív-világnapja volt.
Óvodások látogatása a Mini-Zoo-ban
Az óvodások októberben az Állatok világnapja alkalmából meglátogatták a helyi Mini Zoo-t, ahol sokféle állattal ismerkedhettek meg. A bátrabbak megsimogathatták az őzikét, a nyuszit, tengerimalacot és az ormányos medvét is.
Szépül az udvar
Szeptember végére elkészült az iskola udvarán - a tanulók nagy örömére - az ugróiskola. Három játékban tudnak egyszerre versenyezni a gyerekek, megmutatni és fejleszteni egyensúlyérzéküket, mozogni és kikapcsolódni a tanórák közti szünetekben. Ugyanakkor focizhatnak is az órák közti szünetekben a tornateremben tanári felügyelet mellett.
Látogatás a múzeumban
A 3-4. osztály tanulói a József Attila Városi Könyvtárban jártak, hogy megismerhessék az év őshüllője díj esélyesét, Komlosaurus carbonist. A felkészült előadó nemcsak a dinoszauruszról, hanem életkörülményeiről, az akkori természeti viszonyokról is beszélt a gyerekeknek. Élvezetes órák voltak sok játékos feladattal. A tanulók a végén dinós hűtőmágnest kaptak, melyet saját maguk festhettek ki. Köszönjük a maradandó élményt!
Csorba Győző Könyvtár Örökségünk fotópályázata
A Csorba Győző Könyvtár Örökségünk címen hirdetett fotópályázatot általános és középiskolás diákok részére, melynek határideje 2018. szeptember 25. volt. Két kategóriában indult a megmérettetés: 10-14 és 15-19 korosztály. Az elbírálást a szakmai zsűri a képek mondanivalója alapján végezte el. Iskolánkban az 5. osztály teljes létszámmal, valamint a 6/b osztályból négy fővel vett részt a pályázaton. A pályázat eredményhirdetése 2018. október 2-án történt meg a pécsi Tudásközpont épületében, ahol megtekinthettük a pályázók fotóit, melyet október 31-ig bárki megnézhet. Az ország több részéből is érkeztek érdekesebbnél érdekesebb képek. Iskolánk diákjai helyezést ugyan nem értek el, de kaptak oklevelet, ceruzát és noteszt.
Kirándulás Pécsen
A 9. előkészítő osztály az őszi kirándulás jegyében Pécset látogatta meg. Végigsétáltunk a Király utcán, megnézve a Pécsi Nemzeti Színház csodálatos épületét, majd városnéző túránkat a Széchenyi téren folytattuk. Hunyadi lovasszobra, a szökőkút, a vízlépcső és a Braille-írásos makett a térről, mind-mind csodálatos látnivalót nyújtott. Ezt követően a Szent István térre gyalogolva felfedeztük a lakatfalakat, majd elhaladtunk az Ókeresztény sírkamrák előtt, végül gyönyörködtünk a pécsi székesegyházban. Mindenkinek nagyon tetszett Pécs városa, szeretnénk meglátogatni karácsony előtt is.
Kirándulás Budapesten
Az Értelmi Fogyatékossággal Élők és Segítőik Országos Érdekvédelmi Szövetsége (ÉFOÉSZ) és a Fővárosi Állat- és Növénykert az idén is szeretettel várt mindenkit a Sérült Gyermekek Napján 2018. szeptember 17-én.
Látogatás a Hétdomb filmfesztiválon
2018. szeptember 5-én és 7-én az 5 és 6. osztályosok lehetőséget kaptak a Komlón szervezett Hét Domb Fesztiválon való részvételre. A program a Közösségi Ház nagy termében várta diákjainkat, melynek során egy bevezető előadást tartottak a rajzfilmkészítésről. Az előadás után tanulóink közvetlenül megismerkedhettek az animációs szakmával, hiszen saját maguk, kis csoportban készíthettek egy rövid animációs jelenetet. A bátrabb, lelkesebb tanulók rövid mesefilmet készítettek „pankráció” címen. Az előre elkészített figurákat megmozgatták, egy animációs fotóprogram segítségével lefényképezték. Kipróbálhatták a rajzos, de a papírkivágásos animációs technikát is (Így készült pld. a Frakk c. sorozat). A programot nagyon kedvelték tanulók. Máskor is szívesen vennének részt hasonló rendezvényen.
Tudnivalók Tanévkezdéshez
Kedves Szülők, Tanulók! A 2018/2019-es tanév első tanítási napja 2018. szeptember 3.  Megjelenés fehér ingben, ünneplő ruhában.  Ingyenes étkezés csak érvényes rendszeres gyermekvédelmi kezdvezménnyel vehető igénybe. Kérjük, akinek a nyár folyamán járt le, az gondoskodjon az új határozat bemutatásáról.
Ügyeleti napok
Intézményünkben a nyári szünet alatt az alábbi ügyeleti napokat tartjuk: 2018.07.11 (szerda) 2018.07.25 (szerda) 2018.08.08 (szerda) 2018.08.22 (szerda)  
Kirándulás Budapesten
A 7-8.csoportosokkal 2018.06.12-én Budapestre kirándultunk. A Nemzeti Múzeum Árpádkori kiállítása és a Parlament megtekintése után villamosoztunk, majd a Lánchídon átsétálva a Várba mentünk. A Mátyás templomban megcsodáltuk a gyönyörű gótikus belsőt is, majd a Halászbástyáról a Margit-szigetet és a pesti látképet. Kirándulásunk utolsó állomása a Citadella volt, ahol a Szabadság szobor mellett fővárosunk szinte teljes egészének panorámájában gyönyörködhettünk. A gyerekek életre szóló élménnyel, sok-sok emlékekkel gazdagodtak. Köszönöm a segítséget Frauenholcz Viktóriának és Hegedüs Krisztiánnak! Mátics Gabriella osztályfőnök
Táborozás Alsómocsoládon
2018. május 30. – 2018. június 1. A Nagycsaládosok Komlói Egyesületének köszönhetően a Komlói EGYMI és Pécsváradi tagintézmény tanulói, (összesen 25-en) 3 napos jutalomkiránduláson vehettek részt a Kölyök-Fészek Erdei Iskolában Alsómocsoládon. Számtalan élménnyel gazdagodtak a gyerekek ebben a pár napban. (Képek a galériában.)
Ballagás
Értesítjük a tisztelt Szülőket, Hozzátartozókat, hogy iskolánkban a ballagás és tanévzáró ünnepély 2018.06.15-én (pénteken) 10 órakor veszi kezdetét. Minden érdeklődőt szeretettel várunk.
Iskolai Gyermeknap
2018. június 5-én tartottuk az iskolai gyermeknapot. A gyerekek 16 állomáson gyűjthettek fabatkákat, melyeket játékokra, édességre és légvárra válthattak be. Legnagyobb sikert a két ugráló vár aratta. Voltak, akik minden fabatkájukat ott váltották be. Kifáradva és kiizzadva a maradék fabatkájukat kalória utánpótlásra költhették, sütire és édességre. A gyermeknap nagyon jó hangulatban telt. (Az eseményről készült fotókat a galériában találhatják.)
Jurta
Jurta, amit a magyarok honfoglalásának tanulásakor készített a 6-7-8. csoport. Márk, Krisztina, Viki, Olivér, Ági, Andris, Balázs
Gyermeknap Vázsnokon
A 6-7-8. csoportos gyerekek meghívást kaptak a vázsnoki gyereknapra.
Megyei Erőemelő Verseny Siklóson
Az elért eredmények alapján a lány és a fiú csapatunk is a dobogó legfelső fokára állhatott, a Fitnesz klub kupa gyűjteménye újabb kettővel gyarapodott.
Ki-Mit-Tud? Regionális döntő - első helyezés
Országos siker Az EGYMI–knek rendezett KI-MIT-TUD regionális döntőjét Kaposváron rendezték meg, ahol a Cserebogár szakkör tánc kategóriában, a „Gézengúzok” színdarab kategóriában első helyezést értek el. Mind két csapat továbbjutott az országos döntőbe, Kiskörösre, itt is siker született: Gézengúzok 2. hely.
Vers mindenkinek! témanap
2018. április 25-én témanapot tartottunk Vers mindenkinek! címmel. Idén Nemes Nagy Ágnes verseivel foglalkoztunk. Első állomásként az 1-5. osztályosok közösen elszavalták a Lila fecske c. verset, míg a 6-8. osztályosok a Madarak c. költeményt mondták el. A diákok versillusztrációt készítettek. A nap további részében a tanulók madarakkal kapcsolatos közmondásokkal ismerkedhettek meg, játékos feladatokat, (kép)rejtvényeket oldottak meg. Témanapunkat versmondó versennyel zártuk.
Kollégiumi csocsó-bajnokság
Az idén is a többi versenyhez hasonlóan nagyon népszerű volt az asztalifoci bajnokság. Annak ellenére, hogy az iskolai szünetekben is kapnak játéklehetőséget, 18 csapat vett részt a kollégium tanulói közül, fiúk-lányok egyaránt. Több, mint 200 mérkőzést rendeztek negyed év alatt, amely után kialakult a sorrend. A legtöbb győzelmet a fiúknál a „Cobra” csapata szerezte, tagjai: Bősz Dávid és Orsós Zoltán. Nem sokkal maradt le az „FTC”: Buchvald Brendon és Nyári Zsolt. A lányok legjobbjai a „Farkasok” voltak: Buzás Katalin és Orsós Natália. Hosszúra nyúlt, de élvezetes szórakozás volt, hisz minden csapatnak jutott sikerélmény, sok-sok lőtt gól és legalább egy győzelem.
Könyvtárbővítés 1.0
Könyvtárunk újabb kötetekkel gyarapodott. Az Idődetektívek sorozat 1-3. kötete izgalmas, történelmi utazásra hívja az olvasókat. Leiner Laura könyvei a felsős-szakiskolás korosztály számára nyújtanak kellemes kikapcsolódást. Rick Riordan történelmi sorozatának első kötete, A villámtolvaj bár napjaink Amerikájában játszódik, az ókori görög istenek világába kalauzol el. Bosnyák Viktória regényei könnyed olvasmányok azok számára, akik nem szeretik a vastag könyveket, de szeretnek izgalmas, általános iskolás gyerekekről szóló történeteket olvasni. Már kölcsönözhetőek a Cahs Kiadó mesekönyvei, amelyeket a rövid mesék kedvelőinek ajánlunk. Kollégáink is válogathatnak új, mozgásfejlesztős és tanulási technikákat bemutató könyveink közül. Emellett a tanórák színesebbé tételére, a gyerekek finommotorikus képességeinek fejlesztésére mondókás- és rajzos könyveket is kölcsönözhetnek. További könyvekért kattints a galériában.
Fenntarthatósági témahét
2018. április 23-27. között az ÉAK csoportok részt vettek a Fenntarthatósági Témahét programjában. Projekthetünk címe: Piacon vagy boltban? Piacon és boltokban jártunk, magyar árukat, környezetbarát csomagolásokat és megoldásokat kerestünk. Az újrahasznosítható dolgokból játékokat készítettünk. Megismerkedtünk a biogazdálkodás fogalmával és az otthon termeszthető növényekkel. Ismeretekkel és élményekkel gazdagodtunk a témahét keretében. Mátics Gabriella munkaközösség vezető
XLIII. Komplex Országos Tanulmányi Verseny megyei forduló
2018.április 10.-én rendezte meg iskolánk a XLIII. Komplex Országos Tanulmányi Verseny megyei fordulóját. Az országos döntőbe a Komlói EGYMI Pécsváradi Tagintézménye csapata jutott tovább. (További képekért keresse fel garlériánkat.)
Koncz Dezső Országos Tanulmányi Verseny
2018. április 10-én Pécsett rendezték meg az értelmi akadályozott tanulók országos tanulmányi versenyének regionális fordulóját Baranya, Somogy, Tolna megye intézményeinek részvételével. Iskolánkat a 6-7-8. csoport öt tanulója képviselte.
Boldogságnap
A Boldogság napján közösen énekeltük Bagdi Bellla dalát. A gyerekek boldogság üzeneteket írtak egymásnak, tanáraiknak, szeretteiknek melyet a boldogságfalon helyeztek el. Örömmel olvasták az egymásnak írt üzeneteket.
Digitális Témahét
2018. április 9-13. között már harmadik alkalommal kerül megszervezésre a Digitális Témahét, melyen iskolánk hagyományosan részt vesz.
Húsvétváró kirándulás
2018.03.27-én a 6-7-8. csoportos tanulókkal Pécsre kirándultunk. Az Árkádban tett  látogatás után a Vasarely Múzeumban voltunk és múzeumpedagógiai foglalkozáson vettünk részt. A képek érdekesek voltak, kövekből tornyot építettünk, „varázsszemüveggel” néztük a térbeli hatásokat. Zárásként mi is készítettünk saját remekműveket. Nagyon jól sikerült napot zártunk!
Közönségdíj a PTE ÁOK pályázatán
A 6-7-8. csoportos tanulóink a Pécsi Tudományegyetem Általános Orvostudományi Kara által meghirdetett "Te milyennek képzeled el az agyunkat?" című rajzpályázatán közönségdíjat kaptak. Gratulálunk az ügyes pályamunkákhoz! Köszönjük a felkészítő pedagógus (Mátics Gabriella) munkáját.  
Tavaszi szünet
Iskolánkban a tavaszi szünet 2018.03.29-04.03-ig tart. Utolsó tanítási nap 03.28. szerda. Szünet utáni első tanítási nap 04.04. szerda.  
Március 15-i ünnepélyünk
Iskolánkban megemlékeztünk az 1848-1849-es forradalom és szabadságharc eseményeiről. (Képek az ünnepélyről a galériában megtekinthetőek.)
Középfokú (szakiskolai) jelentkezés
Intézményünk az alábbi jelentkezéseket fogadta: Élelmiszer-, vegyiáru eladó képzésre: 72307758976 72302183454 Készségfejlesztő képzésre: 72366385979
"Kapkodd a lábad!" megyei verseny
2018.03.01-jén a FOBMSZ Kozármislenyben rendezte a "Kapkodd a lábad" játékos ügyességi megyei versenyét, melyen iskolánk csapata szép eredményt ért el.  
Csocsóbajnokság
Ma vette kezdetét iskolánkban a csocsóbajnokság, melyet nagy érdeklődés kísér. A diákok szünetekben mérkőzhetnek meg egymással szurkoló társaik körében. 
Országos Zsinórlabda bajnokság
Országos Zsinórlabda Verseny 2018.02.24-én Iskolánk csapata a megyei bajnokság megnyerésével bejutott az Országos Zsinórlabda Versenyre, amit Székesfehérváron rendeztek.  
XLIII. Országos Komplex Tanulmányi Verseny
A 2017/2018-as tanévben ismét intézményünk rendezheti a XLIII. Országos Komplex Tanulmányi Verseny megyei fordulóját.    
Farsang 2018
Szeretettel meghívjuk Önöket a 2018. február 15-én 14 órakor kezdődő farsangra. Mint minden évben büfével, tombolával, zsákbamacskával várunk minden kedves érdeklődőt.
Szülői értekezlet
Kedves Szülők! A következő szülői értekezlet időpontja 2018. február 14. (szerda) 15.00 óra.  
Pályaválasztási tájékoztató a 2018-2019-es tanévre
Pályaválasztási tájékozató a 2018/2019-es tanévben induló képzéseinkről. A képzéseinkre SNI-s tanulókat várunk, akik kis létszámú osztályokban, barátságos légkörben tanulhatnak és szerezhetnek szakmát.   Tanulásban akadályozott tanulók (F70 BNO kóddal) valamint értelmileg akadályozott tanulók (F71 BNO kóddal). Részletes Tájékoztató  
Fogadó Óra
2017. december 6-án iskolánkban a pedagógusok fogadó órát tartanak 15.00-17.00 óráig. A fogadó óra után ruhabörze lesz.
Tegyünk a Földért - Projekthét a kollégiumban
  Az idei tanévben a környezetkultúra fejlesztéséhez igazítottuk a projekthetünket, melynek témája „ Tegyünk a Földért” volt. 
Márton-nap a Kollégiumban
Márton-napi megemlékezés A tavalyihoz hasonlóan a kollégium idén is megmozgatott minden kollégistát a Márton-napi megemlékezésen
Megyei Sportnap a Komlói EGYMI-ben
  2017. október 18-án a Komlói EGYMI adott otthont a minden évben megrendezett Speciális Iskolák Szabadidősport Napjának.
1956. Október 23-ára emlékeztünk
Iskolánkban megemlékeztünk az 1956-os forradalom és szabadságharc eseményeiről, áldozatairól. (Képek az ünnepélyről a Galériában láthatóak.)
Őszi szünet
Iskolánkban az őszi szünet 2017.10.30 - 2017.11.05-ig tart. A szünet előtti utolsó tanítási nap: 2017.10.27.  A szünet utáni első tanítási nap: 2017.11.06.  
Lecsófőzés a kollégiumban
A kollégista gyerekek nagyon szívesen vettek részt a lecsó elkészítésében. Ennél már csak az elfogyasztása volt nagyobb öröm. További képek a "Galéria" menüpontban találhatóak.
Őszi kirándulás Bükkösdre az Ökoparkba
Az 1-5. csoport idei első kirándulására október 5-én egy szép őszi napon került sor. Minden tanuló izgatottan várta az indulást...
Óvodai kirándulás - Bükkösd Ökopark
Óvodánk kirándulást tett a bükkösdi Ökoparkba. A gyerekeknek nagyon tetszettek az állatok és a játékok.  
Gyermekvédelmi tájékoztató
Tisztelt Szülők! A képre kattintva tájékoztatást kaphatnak a magyar gyermekvédelmi rendszer működéséről.     
Kirándulás Sikondára
Idén sem maradt el iskolánk őszi kirándulása, melynek keretén belül 2017. szeptember 14-én a Sikondai Pihenőparkba látogattunk tanulóinkkal. További fényképek a kirándulásról a "Galéria" menüpont alatt találhatók.
Tanévnyitó 2017/2018
2017. szeptember 1-jén megkezdődött a 2017/2018-as tanév.  
Ügyeleti Napok
Ügyeleti Napok Iskolánkban a nyári szünidő alatt az alábbi napokon tartunk ügyeletet: 2017. július 05-én, 08.00 – 12.00 óráig 2017. augusztus 02-án, 08.00 – 12.00 óráig
Szakiskolai beiratkozás
2017. június 26 – 27-én 08.00 – 14.00 óráig Kérjük kattintson a címre a további fontos információkért!  
Falusi Vendéglátó tanulóink Szakmai Vizsgája
Szakmai vizsga A mai napon a Falusi vendéglátó osztály kis csapata sikeres szakmai vizsgát tett. A tanulók négytagú bizottság előtt adtak számot üzemgazdasági, vendégfogadási, főzési és terítési ismereteikről. Köszönjük a pedagógusoknak, nevelőknek, valamint a pécsi Üszögpuszta Kastélyszálló-étterem dolgozóinak a felkészítést! További sok sikert kívánunk!
Sportnap az iskolában
Sportnap az iskolában Június 12-én sportnapot tartottunk az iskolánkban.
XXXIII. Koncz Dezső Országos Tanulmányi Verseny
Országos Tanulmányi Verseny döntőjébe jutott csapatunk.
Látogatás a Pécsi Állatkertben
Az óvodásokkal ellátogattunk a Pécsi Állatkertbe...  
Tavasz Kupa - Kispályás labdarúgótorna
Tavasz Kupa kispályás focitorna Május 2-án rendeztük meg a hagyományos labdarúgó tornánkat.  
Speciális Szakiskolák Országos Versenye
Speciális Szakiskolák Országos Versenye, Baja Petz János 1500 m-es síkfutásban bronzérmet szerzett. 
Regionális Sportverseny - Old
Regionális Sportverseny - Old Május 17-én Oldra utazhattunk 6 tanulóval, akik igazán kitettek magukért, hiszen egyéni versenyszámokban érmeket és értékes helyezéseket értek el. (További fotók elérhetőek a galériában.)
Iskolai KRESZ-vetélkedő
KRESZ elméleti és ügyességi vetélkedő iskolánkban
Éremeső az erőemelő versenyen
Éremesőt hoztak az erőemelők A sikeres háziverseny után, a fitnesz klub tagjai közül a legjobbak megyei erőemelő versenyre utaztak Siklósra, május 18-án.
Kerékpártúra
Kerékpártúra Mecsekpölöskére A minden tanév végén szokásos túrára indultak kollégista diákjaink május 22-én, gyönyörű kerékpározásra alkalmas időben. 
Óbányai Kirándulás
A Komlói Remény Sportegyesület Óbányára szervezett  25 km-es túrát iskolánk tanulóinak.
Fitten, vidáman - Testmozgás és táplálkozás kiadvány
A kiadvány az alábbi linkre kattintva érhető el. Hasznos információkat tartalmaz a testmozgás illetve a táplálkozás fontosságáról. http://www.mdsz.hu/wp-content/uploads/2017/05/NETFIT_32OLD_2017_OK_NEZO.pdf  
Vers mindenkinek! - témanap
2017. április 26-án témanapot tartottunk Vers mindenkinek! címmel. Arany János születésének 200. évfordulója alkalmából, a költő verseivel foglalkoztunk. 
A Föld Napja
Az immár hagyománnyá vált, évente megrendezésre kerülő Föld napja program az idén sem maradhatott ki az intézmény életéből.
Fenntarthatósági témahét
Fenntarthatósági Témahét 2017.04.24-28. Az óvoda és az ÉAK csoportok  vettek részt a Fenntarthatósági Témahéten.
Megyei Futóverseny Pécsen
Első helyezettek a Megyei Mezei Futóversenyen.
Megyei Atlétika Verseny
Megyei Atlétikai Verseny - Pécsen
Erőemelő verseny
Házi erőemelő verseny Ebben a tanévben már a második helyi versenyünket tartottuk....
Kollégiumi projekthét - Mindennapi kenyerünk gazdaságosan
Mindennapi kenyerünk, gazdaságosan...
Iskolai Nyílt Nap
Kedves Szülők! Iskolánkban 2017. április 25-én kedden, 08.00-órától nyílt napot tartunk! A nyílt nap során az első három óra látogatható. Szeretettel várunk minden érdeklődőt.  
Gyújts egy gyertyát a Földért
Iskolánk a Föld napján csatlakozott a "Gyújts egy gyertyát a Földért!" kezdeményezéshez.
Digitális témahét 2017
Ebben az évben is csatlakozott általános iskolánk a digitális témahét programsorozatához. Projektunk címe: "Tavaszi szél vizet áraszt".
Asztalitenisz siker
Siker asztaliteniszben  
A XXXIII. Koncz Dezső Regionális Tanulmányi Verseny
Iskolánk csapata a tanulmányi verseny megyei döntőjén 2. helyezést ért el.
"Kapkodd a lábad!" megyei döntő
2. helyezés a "Kapkodd a lábad!" megyei döntőn.
Zsinórlabda bajnokság - országos döntő
A nagybajomi regionális győzelem után zsinórlabda csapatunk bejutott az országos döntőbe.   
Tavaszi Szünet
Tavaszi szünet előtti utolsó tanítási nap: 2017. április 12. Tavaszi szünet utáni első tanítási nap: 2017. április 19.  
Általános Iskolai Beiratkozás
Az általános iskolai beiratkozás ideje: • 2017. április 20. (csütörtök) 8.00-18.00 • 2017. április 21. (péntek) 8.00-16.00 (A beiratkozás kizárólag a Baranya Megyei Szakértői Bizottság intézménykijelölő határozatával lehetséges.)
Március 15.
 Március 15-ei eseményekről emlékeztünk meg iskolai ünnepély  keretében. A színvonalas műsort a kollégium tanulói adták.
Hétpróba II.
2017. 6-án került megrendezésre az iskolai Hétpróba II. fordulója.
Komlói Remény Sportegyesület - sportnap 02. 28.
 A Komlói Remény Sportegyesület február 23-án kosárlabda bajnokságot szervezett az iskolában.
Továbbtanulási tájékoztató
Információ a 2017/2018. tanév szakiskolai továbbtanulási lehetőségeiről.
Szalagavató 2017. február
2017. február 22-én tartottuk szakiskolásaink szalagavatóját.  
Valentin-napi versíró verseny
Meghirdettük Valentin-napi versíró versenyünket. Minden diáktól örömmel fogadjuk a költeményeket! 
Iskolai Farsang
2017. február 9-én 14 órakor intézményünk megtartotta a hagyományos farsangi rendezvényét.
Mézes pályázat
Évek óta csatlakozunk a mézzel, a méhészkedéssel, ill. a méhek életével kapcsolatos rajzpályázathoz. Díjátadásra invitálták 22 tanulónkat.
Házi erőemelő verseny
Készülünk már a pécsi megyei versenyre, amelyet megelőzően egy házon belüli felmérést tartottunk 2016. november 21 és 22-én.
Márton nap a kollégiumban
Szent Mártonra idén november 10-én emlékeztünk meg a kollégiumban.
2016. okt. 12. Idősek világnapja - Generációs táncház
Október 12-én iskolánk 3.4. és 7. osztályos tanulói ellátogattak, és egy színvonalas műsort adtak a Kökönyösi Szent Borbála otthonban.
Teszt #2 Teszt #3